gefyriaaaaaa

Παρουσία εκατοντάδων Ηπειρωτών, αλλά και φίλων της Ηπείρου, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής ''Άπειρος Γαία'', παρουσίασε το βιβλίο τοου Γιώργου και Εύης Μπεληγιάννη ''1.500 πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ελλάδας''.

alt


Η λαογραφική μας παράδοση βάζει τους καλικάντζαρους να πριονίζουν όλο το χρόνο το δέντρο της ζωής(την κολώνα που κρατάει την γη στην θέση της). Και κει στο παρ’ ολίγο να κοπεί, φτάνει η 26η Δεκεμβρίου και βγαίνουν να γιορτάσουν την επιτυχία τους και να ανακατώσουν την ζωή των ανθρώπων.

altΟ Ποδηλάτης του Κόσμου, κατά κόσμον Γρηγόρης Βερροιώτης, συνεχίζει την προσπάθεια του καθώς βρίσκεται ήδη στον επόμενο σταθμό του, την πόλη του Βόλου μεταφέροντας το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας και την πρόταση για την δημιουργία δικτύων σε φορείς και φυσικά πρόσωπα με το σύνθημα ότι ‘όλοι μαζί μπορούμε όταν είμαστε ενωμένοι’.

alt

Καθαρά Δευτέρα σήμερα κι επειδή δεν θα πάρουμε τα… βουνά για να βρούμε αυγά από πέρδικα όπως έλεγε κάποτε ένα παιδικό παραμύθι, αλλά θα μείνουμε σπίτι ή θα πάμε με την παρέα μας σε κάποιο ταβερνάκι για να φάμε, καλό θα είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά διατροφικά στοιχεία πριν πέσουμε με τα μούτρα στα ψαρικά, τη λαγάνα και την ταραμοσαλάτα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το ρίξουμε λίγο έξω καθώς μια φορά τον χρόνο είναι η γιορτή.

Παρόλα αυτά, επειδή η καλή υγεία, αλλά και η σιλουέτα δεν γνωρίζουν από γιορτές και αργίες, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά βασικά στοιχεία για όλα αυτά τα τρόφιμα, αλλά και τις ποσότητες που θα καταναλώσουμε.Ας τα δούμε με παραδείγματα:



•    Λαγάνα: Κάθε φέτα έχει γύρω στις 80 θερμίδες, γι' αυτό 1-2 φέτες είναι αρκετές.
•    Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι πολύ υγιεινή αλλά και ιδιαίτερα παχυντική, κάτι στο οποίο συμβάλει και η μεγάλη ποσότητα λαδιού που περιέχει. Δύο κουταλιές της σούπας είναι ένα σωστό όριο να σταματήσουμε.
•    Θαλασσινά: 100 γρ. τηγανιτά καλαμαράκια και γαρίδες περιέχουν περίπου 230 θερμίδες. Γι' αυτό προτιμήστε να τα ψήσετε ώστε να μειώσετε τις θερμίδες και να μην φάτε περισσότερα από 5-7 τεμάχια.
•    Χαλβάς: Ακόμα κι αν είστε σε δίαιτα, μπορείτε να φάτε μια μερίδα χαλβά χωρίς φόβο, καθώς είναι πολύ υγιεινός και θρεπτικός.
Προσοχή όμως, είπαμε μία μόνο μερίδα…

Το Hpeiros.gr (www.ipiros.gr),συνεχίζοντας τη σειρά των αφιερωμάτων την οποία άνοιξε με το μεγάλο τριπλό αφιέρωμα στο ‘αηδόνι της Ηπείρου’ τον Αλέκο Κιτσάκη, συνεχίζει σήμερα με έναν νεότερο πλην όμως καλλικέλαδο Ηπειρώτη τραγουδιστή τον Δημήτρη Αχνούλα.

alt

Η τεράστια προσφορά ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες φωτογράφους, του Ηπειρώτη Κώστα Μπαλάφα ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου του 2011 εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο «πλήρης ημερών» όπως συνηθίζουμε να λέμε για όσους αξιώθηκαν βίο μακρύ, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Έχτισαν κάστρα και πολιτείες, εκκλησίες με τρούλους και εξάγωνα κωδωνοστάσια σε ένα παιγνίδισμα της δαιμόνιας τέχνης τους.Τζαμιά και υψηλούς μιναρέδες, παλάτια για τους μπέηδες και τους αγάδες. Αρχοντικά, βρύσες και δεξαμενές στεγανές. Όλα αυτά με λιθανάγλυφα κάθε είδους απόληξης, όπου εκφραζόταν ένας ολόκληρος κόσμος γούστου, καημού και τρυφερότητας των μαστόρων της Ηπείρου.

alt

Συμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις και δοξασίες αυτές τις άγιες μέρες των γιορτών κάτι κατάμαυρα λιπόσαρκα, τριχωτά και δύσμορφα όντα που έχουν ξεπηδήσει από τα έγκατα της γης επιχειρούν κάθε νύχτα να μπουν στα σπίτια μας για να μαγαρίσουν τα φαγητά και το νερό.

Η Κιβωτός του Κόσμου στον Κολωνό, μπορεί να χαρακτηριστεί ένα μικρό σύγχρονο θαύμα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι είναι ένα έργο θαυμαστό. Δημιουργός του ένας νεαρός οραματιστής ιερέας ο Πατήρ Αντώνιος. Εκατοντάδες παιδιά που βίωσαν την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, κατατρεγμένες μητέρες και οικονομικοί μετανάστες, βρίσκουν μία ζεστή ‘αγκαλιά’ και τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ονειρευτούν ξανά.  

altΗ Κιβωτός του Κόσμου στον Κολωνό, μπορεί να χαρακτηριστεί ένα μικρό σύγχρονο θαύμα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι είναι ένα έργο θαυμαστό. Δημιουργός του ένας νεαρός οραματιστής ιερέας ο Πατήρ Αντώνιος.

Εκατοντάδες παιδιά
που βίωσαν την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, κατατρεγμένες μητέρες και οικονομικοί μετανάστες, βρίσκουν μία ζεστή ‘αγκαλιά’ και τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ονειρευτούν ξανά. 

Κόντρα στα σημεία των καιρών ο Πατήρ Αντώνιος, τονίζει: «Οι ψυχές των παιδιών και των κατατρεγμένων, δεν έχουν ούτε σύνορα ούτε πατρίδα, ενώ δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή να υπάρχουν άνθρωποι λαθραίοι…».

Είναι αλήθεια ότι ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, όπου το άγχος της καθημερινότητας είναι διαρκές. Δίπλα μας διαδραματίζονται πράγματα που πολλές φορές το μόνο που κάνουμε είναι να ρίχνουμε κλεφτές ματιές. Άντε να κάνουμε κι ένα, συνήθως αβασάνιστο σχόλιο, με τους γύρω μας.

Εάν μάλιστα δεν μας αρέσουν ή …‘χαλούν’ την αισθητική μας, κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε καν και πηγαίνουμε παρακάτω. Και δυστυχώς αυτό δεν το κάνουμε μόνο εμείς. Το κάνει σε σημαντικό βαθμό και η Πολιτεία, αλλά και άλλοι φορείς. Αυτό φυσικά είναι και το μεγάλο  λάθος όλων μας, το οποίο ήδη αρχίζουμε και πληρώνουμε. Κόντρα σ’ αυτό το ρεύμα του ‘ωχαδερφισμού’ υπάρχει ένας ιερέας που αντιστέκεται… Και αντιστέκεται με έργα αξιοσέβαστα αλλά κυρίως ουσιαστικού περιεχομένου. Το κάνει όπως λέει με την βοήθεια του Θεού και των απλών ανθρώπων.

altΑυτός είναι ο Πατήρ Αντώνιος. Ένας άνθρωπος οραματιστής και βαθιά στοχαζόμενος, που δημιούργησε εδώ και δέκα χρόνια την Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό. Ελληνόπουλα που τα εγκατέλειψαν οι γονείς τους, διότι δεν μπορούσαν να φροντίσουν ούτε τον εαυτό του, αλλά και άλλα μονογονεϊκών οικογενειών προβληματικών, βρίσκουν αγάπη, ζεστασιά, τροφή, στέγη, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη, ιατρική φροντίδα αλλά και ότι άλλο χρειαστούν τόσο τα ίδια όσο και οι μητέρες τους.

Επίσης παιδιά απ’ όλο τον κόσμο βρίσκουν μία ζεστή αγκαλιά στην κιβωτό του Κόσμου, χωρίς κανείς να τα ρωτήσει αν είναι λευκά, μαύρα, κίτρινα, κόκκινα, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην πίστη τους. Πάνω από 200 εθελοντές στηρίζουν την προσπάθειά του Πατέρα Αντώνιου που έχει προκαλέσει ακόμη και διεθνές ενδιαφέρον. Ανάμεσα στους εθελοντές είναι ακόμη και εν ενεργεία καθηγητές Πανεπιστημίων που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους,  στα παιδιά. 

Επίσης υπάρχει ο ξενώνας όπου φιλοξενούνται Ελληνίδες από την Περιφέρεια που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από δύσκολες καταστάσεις και καταπιέσεις. Το τρίτο και πολύ σημαντικό που κάνει η Κιβωτός του Κόσμου είναι να παρέχει καθημερινά συσσίτιο σε πάνω από 1.200 μετανάστες.

Η δική μας πρόταση είναι οι Πολιτικοί μας πριν ψηφίσουν πιο αυστηρά Νομοσχέδια για τους λαθρομετανάστες, να επισκεφτούν την Κιβωτό του Κόσμου.

Να δουν τι συμβαίνει εκεί και να συνομιλήσουν με τον Πατέρα Αντώνιο. Να πάρουν κάτι από την ‘ανοιχτή’ σκέψη του, μήπως και συνηδειτοποιήσουν ότι στη χώρα του Ξένιου Ζευς, το ζητούμενο αλλά και το πρέπων δεν είναι να έχεις αυστηρούς κατασταλτικούς Νόμους. Το πρέπων είναι να έχεις σωστές δομές στήριξης όλων των  κοινωνικών ομάδων και κυρίως των πιο ευπαθών. Να έχεις δίκαιους Νόμους που θα εφαρμόζονται το ίδιο για όλους…

Ο Πατήρ Αντώνιος, αν και πολύ νέος στην ηλικία, έχει πετύχει πράγματα θαυμαστά, που για πολλούς μοιάζουν ακατόρθωτα. Ίσως και με θαύματα. Με τον μειλίχιο λόγο του, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίζεις, ενώ με τα έργα του σε συγκινεί.

Πικραίνετε, και ίσως μέσα του να θυμώνει κιόλας, όταν ακούει ότι συμβαίνουν διάφορα άσχημα πράγματα στον χώρο της Εκκλησίας. Κοιτάζει όμως μόνο μπροστά και απαντάει ως εξής: «Αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι, ας ανάψουμε ένα κεράκι ο καθένας για να μην είμαστε στο σκοτάδι»…

«Στην Κιβωτό ζούμε ένα θαύμα»
Σήμερα δημοσιεύουμε ένα μέρος της συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Πατήρ Αντώνιος, μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφο Οδυσσέα Κοκκινάκη, με τον οποίο επισκεφθήκαμε την Κιβωτό του Κόσμου.

Ας δούμε τι είπε σε διάφορα θέματα που συζητήσαμε:

Για την ιδέα της Κιβωτού
alt«Προέκυψε αυτό, προσπαθώντας να ανταποκριθώ στην ανάγκη. Η ανάγκη ήταν πολύπλευρη. Πρώτα απ’ όλα να βάλουμε τα παιδιά στο σχολείο που είχαν σταματήσει σε μεγάλες ηλικίες. Μιλάμε για ελληνόπουλα, 15, 16, 17 χρονών.

Λέει κάπου ο Καζαντζάκης ότι ‘το θαύμα είναι ο ανθός της ανάγκης’. Πραγματικά εμείς ζούμε ένα θαύμα εδώ. Διότι δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί  σ’ αυτό το βαθμό, αυτό το έργο.


Η ανάγκη ήταν αυτή που μας έδωσε την ώθηση να ρισκάρουμε, να θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα που έχει ένα παιδί, το οποίο μπορεί να είναι από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ή το ελληνόπουλο, που εύκολα του κολλάμε την ταμπέλα του αλήτη, γίνεται διότι ο καθένας απ’ εμάς αδιαφορεί και θεωρεί παιδί του, μόνο αυτό που έχει μέσα στο σπίτι του.

Δε γνωρίζει όμως ότι αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν με την απόρριψη και την αδιαφορία από μέρος μας, κάποτε θα έρθουν σ’ επαφή με τα δικά μας παιδιά, κάποτε θα κυκλοφορήσουν εκεί που είμαστε και εμείς.

Θέλω να πω ότι τα παιδιά, όλου του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά και αν δε φροντίσουμε να τα ζεστάνουμε να θερμάνουμε τις καρδιές τους, αυτά τα παιδιά που θα μείνουν στην Ελλάδα μεγαλώνοντας θα αποτελέσουν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Θα έχουμε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, μια μεγάλη πρόκληση, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως πάντοτε η Ελλάδα έκανε, ως μια μεγάλη χοάνη πολιτισμού, και αυτόν τον κόσμο, άλλοι θα τον οικειοποιηθούν και  θα τον εκμεταλευτούν, όπως συμβαίνει, με πάρα πολλές αιρέσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας. 


Για τη βοήθεια από το κράτος
Τη βοήθεια του Κράτους, ουσιαστικά, οικονομικά δηλαδή, δεν την έχουμε. Αυτός που μας βοηθάει, είναι ο απλός ο κόσμος, ο φτωχός ο κόσμος. Ο Έλληνας έχει ζήσει πολλά, ξέρει από προσφυγιά, από μετανάστευση, από πόνο, από φτώχια, από αρρώστιες και πάντα θα τον φέρουν τα βήματά του έως εδώ για να δώσει τον οβολό του, τα τρόφιμα, τα διάφορα είδη, που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε.

Σ’ αυτήν τη διαδικασία είμαστε πάνω από 200 εθελοντές, σε διάφορες ειδικότητες, από δασκάλους, γιατρούς δικηγόρους, μαγείρισσες, συνταξιούχοι, φοιτητές, όλοι εθελοντές  για να ενισχύσουμε την κοινωνία αυτών των παιδιών να συνεχίσουν το σχολείο και να προχωρήσουν τη ζωή τους».


Για το πόσα παιδιά φιλοξενούνται στην Κιβωτό

altΑυτή τη στιγμή είναι 300 παιδιά. Είναι 50 τα αναλφάβητα, 50 τα παιδιά του νηπίου,  και Δημοτικό, Γυμνάσιο Λύκειο είναι περίπου από 70 παιδιά. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος αν αναλογιστείτε ότι εκτός από τα παιδιά στηρίζουμε και τη μάνα για να μπορέσει να μείνει δίπλα στο παιδί της.

Στον ξενώνα, έχουμε περιστατικά με Ελληνίδες μητέρες, από την επαρχία που έφυγαν και εγκατέλειψαν το σπίτι τους, για να χαθούν εδώ στην Αθήνα, μόνο και μόνο για να γλυτώσουν από το ξύλο, μέχρι την καταπίεση ή και να κάνουν πράγματα που δε θέλουν.

Αυτές τις γυναίκες της βοηθάμε να ηρεμήσουν και να ξανασταθούν στα πόδια τους. Ο ξενώνας έχει 24ωρη φύλαξη για να προστατεύονται από τα περιβάλλοντά τους, υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνικοί φροντιστές και ψυχολόγος σε μόνιμη βάση».


Πως ξεκίνησε ο πατήρ Αντώνιος να δημιουργήσει την κιβωτό του κόσμου;
altΓεννήθηκα στη Χίο. Γαλουχήθηκα από τους γονείς μου. Φτωχοί άνθρωποι, πλην όμως τίμιοι και αξιοπρεπείς. Από ‘κει ξεκινάει η όλη μου ιδιοσυγκρασία. Είμαστε μια οικογένεια πολύτεκνη, πέντε αγόρια, που δε μας περίσσευαν πράγματα.

Όμως πάντα η μητέρα μας φρόντιζε, όταν κάποιος χτύπαγε την πόρτα του σπιτιού μας στο Κάστρο της Χίου, να ζητήσει βοήθεια, να του προσφέρει κάτι. Και μας έλεγε ότι η βοήθεια δεν έχει σημασία με το τι δίνεις, αλλά αν βάζεις μέσα την καρδιά σου, σ’ αυτό που δίνεις. Και αυτό μπορεί να είναι ένας απλός λόγος, ένα άγγιγμα που θα στηρίξει τον άλλον την ώρα της αποτυχία του.

Και ο πατέρας μου ένας φτωχός άνθρωπος, ο μόνος που δούλευε, αφού εγώ και τα αδέλφια μου ήμασταν μικροί, ήταν ένας πλανόδιος μικροπωλητής, ο οποίος προσπαθούσε να μας μεγαλώσει με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας λείψει από τα βασικά πράγματα κάτι.

Έχοντας το παράδειγμα του πατέρα μου, που πάντοτε ήταν τίμιος, στο σωστό δρόμο, είχε πολλά παιδιά, μπορεί να μην ήταν εξαιρετικά μορφωμένος, αυτό μου έγινε συνείδηση ότι πρέπει να αγωνίζεται ο άνθρωπος για να εξελιχθεί . Και σιγά –σιγά από μικρός ήθελα και εγώ να βοηθάω τους άλλους και γενικά τους αδύνατους. Γενικώς, δε συμβιβαζόμουν με τις καταστάσεις.


Για τη στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Υπάρχει μια συνεργασία, κυρίως σε περιστατικά. Οικονομική βοήθεια όμως δεν υπάρχει. 

Για τη βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή
Δεν υπάρχει ούτε από ’κει οικονομική βοήθεια. Πλην όμως, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το που εξελέγη ενδιαφέρθηκε να μάθει για την Κιβωτό, έκανε τα εγκαίνια του νέου ξενώνα  και πρότεινε να ανοίξουμε το μοντέλο της Κιβωτού και σ’ άλλες περιοχές της Αθήνας. Εγώ είμαι ανοιχτός, όμως από την εμπειρία  μου δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται αφοσίωση, να βρεθούν άνθρωποι που θα καταθέσουν ψυχή και θα θυσιάσουν κάποια πράγματα πέρα από τη δουλειά τους.

Η κιβωτός ξεκίνησε στην πλατεία του Κολωνού. Μια περιοχή που έρχεται πρώτη σε εγκληματικότητα. Υπάρχουν εκεί παιδιά που είναι 17 χρονών και δεν έχουν πάει ούτε στην τρίτη δημοτικού. Εκεί λοιπόν άρχισα να ψάχνω τη ρίζα του κακού»
.

altΤι πορεία έχουν τα παιδιά που έφυγαν από την Κιβωτό
«Ήδη έχουμε κάποια παιδιά που είναι φοιτητές, κάποια άλλα παιδιά έχουν τελειώσει φαντάροι, έχουν τις δικές τους δουλειές. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους. Να είναι ανεξάρτητα.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι πάρα πολύ καλό για να έχουν εφόδια για τη ζωή. Μαθηματικά, αρχαία ελληνικά, φυσική, αγγλικά, γαλλικά, κομπιούτερ, χημεία, έκθεση.

Για την κατασκήνωση στη Ραφήνα
Υπάρχουν, συσσίτιο που δίνουμε σε 320 μονογωνεϊκές οικογένειες, τις οποίες σιτίζουμε, ντύνουμε τους δίνουμε φάρμακα, τους παρέχουμε γιατρούς και γενικά πράγματα που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να μπουν σε μια σειρά και μια τάξη 

Για το επίκαιρο θέμα της λαθρομετανάστευσης
Βλέπετε αυτό που γίνεται. Αν υπήρχαν περισσότερες δομές που να στήριζαν αυτούς τους ανθρώπους δε θα γινόταν αυτός ο χαμός. Υπάρχει όμως η αδιαφορία του κόσμου αλλά και του κράτους. Βλέπετε το κράτος τι κάνει σ’ αυτόν τον τομέα.

Ακόμα και τα Κέντρα που πρόκειται ν’ ανοίξει είναι για 4.000 άτομα το καθένα, όταν είναι 680.000 οι καταμετρημένοι λαθρομετανάστες στη χώρα.

Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Ελλάδα για να φύγουν. Όμως ορισμένοι θα μείνουν και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε.

Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα μωσαϊκό, δεν ήμασταν ποτέ μόνοι. Επί Τουρκοκρατίας τετρακόσια χρόνια σκλαβιά είχαμε και παρ’ όλα αυτά καταφέραμε και επιβιώσαμε δίχως να αλλοιωθεί το πιστεύω μας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πάντοτε δίναμε Πολιτισμό στους άλλους, δε φοβόμασταν ότι θα χαθούμε εμείς.


Για τις βραβεύσεις
Βραβευθήκαμε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ως μια από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επίσης μας είχε βραβεύσει ο πρώην πρόεδρος κ. Κωστής Στεφανόπουλος, και πρόσφατα η Ακαδημία Αθηνών. Το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο από τις Βρυξέλλες μας ανακήρυξε ως το καλύτερο παράδειγμα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Επίσης, φέτος είναι υποψήφια η Κιβωτός από το CNN HEROΕS. Εκεί προτείνονται με το σκεπτικό ότι κάνουν κάτι, πάνω από τις δυνάμεις τους. Για πρώτη φορά έχει προταθεί Έλληνας ή κάτι ελληνικό γι’ αυτήν την Παγκόσμια διάκριση την οποία παίρνουν 10 άτομα ή οργανώσεις το χρόνο απ’ όλο τον κόσμο. Τα βραβεία θα δοθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.


Περισσότερα στοιχεία από την συνέντευξη του Πατέρα Αντώνιου μπορείτε να το διαβάσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://odysseaschios.blogspot.com

Αξίζει τη ζεστή συμπαράσταση και υποστήριξη όλων μας !!!

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους Κολωνός - Αθήνα 10442
Τηλέφωνο: 210 5141935, 210 5141953
FAX: 210 9623114
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 http://www.kivotostoukosmou.gr

O διηπειρωτικός

More Articles ...

e horos logo