Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας , η ομογένεια και ο τοπικός παράγοντας έδωσαν και πάλι το παρόν .

Παρουσία του Ηπειρώτη υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης «πίτας του Ηπειρώτη» την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ζωγράφου.

Ο τραγουδιστής και δικηγόρος Μάκης Κιάμος, υποψήφιος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με το ψηφοδέλτιο ''Ενότητα για την 'Ηπειρο'', τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.

Γέμισαν από Ήπειρο, το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015, τα Κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου το χορωδιακό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'', έψαλλε τα ηπειρώτικα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα ηπειρώτικα τραγούδια, στη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του κόμματος που παρευρέθηκαν.

Σήμερα στις 1 μιση το προγραμμα "Γαϊτάνι - Γαϊτανάκι". Αποκριατικα τραγούδια και χοροί με τον Σάββα Σιάτρα, τον Νίκο Φιλιππίδη, τον Κώστα Φιλιππίδη και άλλους εξαίρετους μουσικούς και τραγουδιστές από όλη την Ελλάδα.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ξεκίνησε το Χριστουγεννίατικο παζάρι και μας περιμένει στα γραφεία της, Στρ. Αλέξανδρου Παπαγου 164, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Του Τάκη Παπαδημητρίου
(Βελλαΐτη δασκάλου)

Αφορμή ήταν το κόψιμο της πίτας για το 2016, από τον Πανελλήνιο σύλλογο Βελλαϊτών για να ξανανταμώσουμε. Περισσότερος και πιο πιεστικός ο εσώτερος πόθος να ξανασμίξουμε, να ιδωθούμε, να μετρηθούμε, να κουβεντιάσουμε εμείς οι αθεράπευτα συναισθηματικοί Βελλαΐτες. Και που αλλού;

H Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου η οποία θα πραγματοποιηθεί στη LÖWENBRÄUKELLER, την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 μ.μ.

Ο Εκπολιτιστικός -Μορφωτικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας “Το Πολυστάφυλο” καλεί τα μέλη τους φίλους και όλους τους συγχωριανούς στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί στο Κοινοτικό Γραφείο της Κοινότητας Πολυσταφύλου.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,την Κυριακή 13 Δκεμβρίου 2015, ώρα 18.00' στα γραφεία του, Βηλαρά 2, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, τηρώντας το ηπειρώτικο έθιμο του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, διοργανώνει γιορτή αγάπης μεταξύ των μελών και φίλων του και διακοσμεί εορταστικά το γραφεία του, διασκεδάζοντας παράλληλα σε σχετικό γλέντι και εκπέμποντας πανανθρώπινα μηνύματα Αγάπης.

More Articles ...

e horos logo