Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2009 σε Πρέβεζα και Πάργα,που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 του μήνα, θα παραχωρηθεί από τους διοργανωτές την Παρασκευή 12 Ιουνίου. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2009 σε Πρέβεζα και Πάργα, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 του μήνα, θα παραχωρηθεί από τους διοργανωτές την Παρασκευή 12 Ιουνίου. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τους εκπροσώπους των διοργανωτών θα παραβρεθούν και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 19 Ιουνίου
Στην Πρέβεζα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου με παράλληλες εκδηλώσεις στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, στην πλατεία Ανδρούτσου και στα μπαρ της πόλης.

Η Γιορτή ξεκινά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στις 20:00  με ένα ποικίλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες που περιλαμβάνει συναυλία κλασσικής μουσικής, κουιντέτα πνευστών, αλλά και μουσική παράσταση για παιδιά. Οι εργασίες της έκθεσης αρχαιοτήτων στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, το κτίριο του οποίου παραδόθηκε στη ΛΓ΄ ΕΠΚΑ το καλοκαίρι του 2006, ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρωταρχικός στόχος της μόνιμης έκθεσης αποτελεί η σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης με το Μουσείο. Με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού στην είσοδο του Μουσείου και κατάλληλα διαμορφωμένα περιβάλλοντα στις δύο κύριες αίθουσες της Έκθεσης, επιτυγχάνεται η προβολή της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στη ρωμαϊκή και παλαιοχριστιανική Νικόπολη.
Συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2009 το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης ανοίγει τον προαύλιο χώρο του για να προαναγγείλει τη λειτουργία με τις παρακάτω εκδηλώσεις  :

Το Ωδείο Πολυρυθμία θα παρουσιάσει την παράσταση «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο και cd, μια παράσταση μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά σε επιμέλεια της κας. Θάλειας Παπαγγελή και μουσική Νικόλα Τσαφταρίδη. Ένα  μικρό  χαρτάκι  αναρωτιέται  τι  να  γίνει  όταν  μεγαλώσει  ενώ  τα  χάρτινα  προϊόντα  του  χθες  και  του  σήμερα  το  παροτρύνουν  να  τους  μοιάσει. Στην παράσταση θα συμμετέχουν 10 παιδιά ηλικίας 5-6 ετών που θα παίζουν κρουστά όργανα, θα τραγουδούν και θα χορεύουν με την συνοδεία πιάνου. Η παράσταση θα διαρκέσει 20’.

 «Κλασσική Μουσική? Συναρπαστική μουσική!» Με στόχο να καταρρίψουν το μύθο : κλασσική μουσική = βαρετή μουσική οι κυρίες Όλγα Καφάσλα στο φλάουτο και Σοφία Κυριάκη στο πιάνο μας καλούν σε μια σύντομη περιήγηση στην ιστορία της Δυτικής Λόγιας μουσικής. Ανάμεσα στα κομμάτια θα δίνονται πληροφορίες για τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα, οι οποίες θα συνοδεύονται από ακουστικά παραδείγματα, κομμάτια δηλαδή για φλάουτο και πιάνο.

«Φωτογραφία και Ποίηση» Οπτικοακουστική Παρουσίαση για τον Γ.Ρίτσο από το Δέσκειο Λύκειο Πάργας. Με αφορμή το έτος Γιάννη Ρίτσου, επίτιμου δημότη της Πρέβεζας,  που τιμά τον ποιητή με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, οι μαθητές του τμήματος Α2 του Δέσκειου Γενικού Λυκείου Πάργας με την καθοδήγηση και την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών τους: Χατζηχριστοδούλου Άννα και Σοφιανό Κων/νο  συνδύασαν φωτογραφίες από παλιά αυτοκίνητα που κατέγραψαν με την φωτογραφική τους μηχανή, με στίχους από διάφορες ποιητικές συλλογές του ποιητή Γ. Ρίτσου.

Τη βραδιά κλείνει το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας. Το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1994 από νέους Λευκαδίτες μουσικούς προερχόμενους από τα φυτώρια της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, αποτελείται από τέσσερα χάλκινα πνευστά και θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριό του ξεκινάει από το μπαρόκ έως την σύγχρονη εποχή και από το χώρο της δύσης έως την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική δημιουργία.

Παράλληλα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας η μουσική συναντά τον χορό μέσα από το  ανοιχτό εργαστήρι με θέμα «Εκφράζοντας τη Mουσική μέσω της Kίνησης» με την επιμέλεια της Σχολής Χορού Αυλαία. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει την ευκαιρία στον καθένα μας να εκφράσει τον εαυτό του, τις σκέψεις του, τις ιδέες του, τα συναισθήματά του και να τα μεταφράσει σε κίνηση μέσω της μουσικής. Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους και ξεκινά στις 19:00. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ή επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί στα τηλ. 26820 25162 και 26820 54445.

Συνεχίζουμε το ίδιο βράδυ στην πλατεία Ανδρούτσου που θα μετατραπεί σε μια jazz – ethnic μουσική σκηνή με πρωταγωνιστές συγκροτήματα από την Αθήνα, τα Γιάννενα και την Πρέβεζα. Το πρόγραμμα ξεκινά με τους ViceVersa που έρχονται στην Πρέβεζα, μετά από τις πετυχημένες εμφανίσεις τους στα μπαράκια της Αθήνας. Από τη Nina Simone, τη Cesaria Evora και τους Madredeus μέχρι το Μάνο Χατζιδάκι, το Μάνο Λοΐζο και με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς (τραγούδια από τον κινηματογράφο, jazz, latin αλλά και παραδοσιακά) οι Vice Versa δημιουργoύν ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο πάντα με το άγγιγμα του δικού τους γούστου που κάνει τα τραγούδια να ακούγονται σημερινά.Ακολουθούν οι Pnoetica από τα Γιάννενα. Το συγκρότημα σχηματίστηκε την άνοιξη του 2007 σαν κουαρτέτο όμως από τα μέσα του 2008 εμφανίζεται σαν κουιντέτο. Το μουσικό υλικό του προέρχεται από την αφροαμερικάνικη κουλτούρα αλλά και από την παραδοσιακή – λαϊκή ελληνική μουσική. Στις εμφανίσεις τους οι Pnoetica παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών και λαϊκών θεμάτων.
Oι Πρεβεζάνοι West Coast κλείνουν την βραδιά με ήχους Jazz Blues και Classic Rock. Δημιουργήθηκαν το 1995, αρχικά με το όνομα ΔΡΑΠΕΤΕΣ. Το ρεπερτόριο τους ήταν μέσα στο χώρο του ελληνόφωνου rock. Έχουν κυκλοφορήσει ένα CD ανεξάρτητης παραγωγής με τον τίτλο –ΚΑΘΟΔΟΣ- και έχουν εμφανιστεί κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Το 2000 μετασχηματίστηκαν στο σχήμα με το όνομα WEST COAST και το ρεπερτόριο τους κινείται πια στο χώρο του Jazz Blues- Classic Rock με αγγλόφωνο στίχο. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν συνεργαστεί με γνωστούς  μουσικούς της έντεχνης και rock σκηνής και έχουν συμμετάσχει σε  συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία.
Στα bar της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην Παραλία Πρέβεζας στον υπαίθριο χώρο του The Bar εμφανίζονται οι ΕΠΑΛευτοι, το τοπικό μαθητικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε  με την παρακίνηση και την βοήθεια του εκπαιδευτικού και μουσικού Κ. Αντύπα και στη συνέχεια ήρθε πρώτο στους περιφερειακούς  μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, θα δώσουν μια έντεχνη-και όχι μόνο διάσταση στην ημέρα. Θα τους ακολουθήσουν οι Norma, συγκρότημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 στα Γιάννενα και αποτελείται από πέντε μέλη. Τα τραγούδια που ερμηνεύουν προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο ήχο της μπάντας, με χαρακτηριστικό την ακουστική υφή, χωρίς να υποβαθμίζεται ο δυνατός ηλεκτρικός ήχος. Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται από την ελληνόφωνη ροκ και έντεχνη  σκηνή από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009
Η 2η ημέρα είναι γεμάτη από τη μια με έντεχνη, ethnic και παραδοσιακή μουσική στο κεντρικό stage στην Πλ. Ανδρούτσου και από την άλλη με Rock, folk και swing στα μπαρ της πόλης. Παράλληλα στο Πνευματικό κεντρο Δ. Πρέβεζας θα συνεχίζεται το εργαστήρι χορού από την ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΥΛΑΙΑ (ώρα έναρξης 19:00).

Στην Πλ. Ανδρούτσου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα ξεκινά με τους Παπαγεωργίου Ensemble. Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής της οικογένειας Παπαγεωργίου αποτελείται από 7 αδέρφια, από 12 έως 23 χρονών. Κατάγονται από τον Πύργο νομού Ηλείας. Από νεαρή ηλικία ασχολούνται με την εκμάθηση της παραδοσιακής μουσικής και συνεχίζουν να παρακολουθούν μαθήματα στη Σχολή Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.
Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Καζαντζής.Το ύφος της μουσικής του χαρακτηρίζεται τόσο από τον χώρο της «έντεχνης ελληνικής μουσικής» όσο και από διάφορα παραδοσιακά και ανατολίτικα όργανα τα οποία χρησιμοποιεί στα τραγούδια του αλλά και στις διασκευές που κάνει, στις οποίες δίνει ένα διαφορετικό χρώμα. Αυτό το διάστημα ηχογραφεί την πρώτη προσωπική του δουλειά στο στούντιο PRAXIS, (μουσική δική του με διάφορα παραδοσιακά και ανατολίτικα όργανα και στίχοι του Γιώργου Γκώνια), με συμμετοχές γνωστών καλλιτεχνών, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2009. 

Ακολουθούν  οι Marginaληστές μια παρέα φίλων οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν όργανα όπως το ούτι και η λάφτα με το ηλεκτρικό μπάσο, το κλαρίνο και το συνθεσάιζερ. Διασκευάζουν και παίζουν κομμάτια που προέρχονται τόσο από μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, από Σμυρνιούς συνθέτες όπως ο Τούντας και ο Παπάζογλου όσο και από σύγχρονους συνθέτες όπως ο Ara Dinkjian και ο Omar Faruk Tekbilek.

Παράλληλα ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Κλεοπάτρα» παρουσιάζει μια χορευτική παρουσίαση στο ύφος της ημέρας.
Η μουσική βόλτα στην παραλία της Πρέβεζας συνεχίζει σε ροκ ύφος με τους Πρεβεζάνους Suus Culpa ,στον υπαίθριο χώρο του The Bar. Οι Suus Culpa είναι μια πενταμελής rock – metal μπάντα η οποία έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ της Πρέβεζας, ενώ έχει λάβει μέρος και στους μαθητικούς αγώνες 2009. Ακολουθούν οι VIC, στον ίδιο χώρο μια παρέα μουσικών από την πόλη των Ιωαννίνων. Η μουσική τους είναι ένα κράμα ήχων από όλο τον κόσμο, φιλτραρισμένο μέσα από την δική τους οπτική γωνιά, ταξιδεύοντας από το χθες στο σήμερα με προορισμό την μουσική του αύριο. Το αποτέλεσμα είναι  η μίξη των παραδοσιακών ηχοχρωμάτων της Ηπείρου, με τον μοντέρνο ήχο,  με αυτοσχεδιασμούς  που ακουμπούν  την ψυχεδέλεια έχοντας το χρώμα της ροκ 70’s κουλτούρας και παράλληλα την «ένταση» του σήμερα.

Με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο ‘Ανοσία’ που κυκλοφόρησε μόλις στις 4 Μάϊου,  και μετά από δεκάδες δυναμικές, γεμάτες ενέργεια, rock συναυλίες στους πιο γνωστούς χώρους στην Αθήνα (Αν Club, Rodeo, Afterdark, κλπ.) και σε πολλά φεστιβάλ καταφθάνουν στην Παραλία της Πρέβεζας οι ΑΝΑΠΛΟΥΣ για να μας ξεναγήσουν στην ανεξάρτητη σκηνή.

Στον πεζόδρομο του Σεϊτάν Παζάρ και στον υπαίθριο χώρο του ομώνυμου μεζεδοπωλείου- και όχι μόνο- οι DIMINUITA The swing trio θα γλυκάνουν την ζεστή νύχτα του Ιούνη σε ρυθμό ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club, πάνω σε διασκευές των D.Reinhardt-S.Grapelli, αλλά και άλλων συνθετών της ίδιας εποχής, καθώς και σε νέες δικές τους συνθέσεις. Με τον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, χωρίς επιπρόσθετες ηχητικές παρεμβάσεις δίνουν τον πρώτο λόγο, στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ. Μαζί τους ο βιολιστής Damian Dudu, Ρουμάνος στην καταγωγή, ο οποίος συνδυάζει άριστα την υψηλή δεξιοτεχνία με έναν βαθύ συναισθηματισμό.

Κυριακή 21 Ιουνίου
Το εορταστικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου με εκδηλώσεις στην Πλ. Ανδρούτσου με χρώμα παραδοσιακό και όχι μόνο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Η Σχολή Χορού ‘Αυλαία’ θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα του διήμερου Εργαστηρίου «Εκφράζοντας τη Mουσική μέσω της Kίνησης».
Ακολουθεί το Ντουέτο κρουστών:Νίκος Καββαδάς - Κώστας Κόγκας. Ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας κατάγονται από την Λευκαδα. Τα πρώτα τους βήματα στην μουσική έγιναν στην φιλαρμονική Λευκάδας. Το 2003 συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών που είχε γίνει στην Λευκάδα απ’ όπου και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Οι εμφανίσεις τους στηρίζονται στον αυτοσχεδιασμό με διάφορα κρουστά όργανα, από νταούλι μέχρι ηλεκτρονικά κρουστά και σε διάφορους ρυθμούς από «καλαματιανό» μέχρι «disco».
Ακολουθούν τα “Χορευτικά Εαρινά Δρώμενα στη Σύγχρονη Τέχνη” με την ομάδα της Διονυσίας Εφεντάκη. Η παράσταση αυτή στηριζόμενη στα χορευτικά εαρινά δρώμενα, επιχειρεί να τα αποδώσει με μια σύγχρονη ματιά μέσα από συμβολισμούς, αποφεύγοντας απλώς και μόνο την αναβίωση αυτών. Στόχος είναι η καλλιτεχνική δημιουργία και η διαδραστική σχέση μεταξύ τελεστών και κοινού και όχι η αναπαράσταση ή η απόδοση του αυθεντικού.

Νέι και μπουζούκι; Ούτι και μπαγλαμάς; Λύρα και κιθάρα; Πώς μπορούν όλα αυτά να συνυπάρξουν αρμονικά διατηρώντας την ιδιαιτερότητά τους; Οι Omfalos εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Πρέβεζα και θα παρουσιάσουν τραγούδια και οργανικά κομμάτια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τη Μ. Ασία, καθώς και τραγούδια από την πρώιμη εποχή του Ρεμπέτικου, παιγμένα λίγο ή και πολύ διαφορετικά απ’ ότι τα έχουμε συνηθίσει.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2009  ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ

Σάββατο 20 Ιουνίου

Η Γιορτή της Μουσικής στην Πάργα ξεκινά με reggae- funk ήχους στην Παραλία Βάλτου ενώ την νύχτα στα bar –café της πόλης η διάθεση θα κινείται σε rock και ethnic μονοπάτια.

Οι εμφανίσεις ξεκινούν στις 17:00 στην παραλία του Βάλτου και στις 21:00 στα bar της πόλης.

Η Orchestra Sonora έρχεται από την Κέρκυρα και ανοίγει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πάργα στην παραλία του Βάλτου μπροστά στο Tango Club στις 17:00 το απόγευμα για ένα δυνατό live γεμάτο ενέργεια  και χαρούμενα funk - reggae ακούσματα. Ένα Reggae & Beach Party : ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει η Μουσική!
Στις 21:00 οι Heritage εμφανίζονται και δίνουν το στίγμα του heavy rock στο Κamini Cafe-bar.

Οι Heritage δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2006. Με το πρώτο τους demo "One more for the road", έχουν κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έχουν παίξει με σπουδαία ελληνικά συγκροτήματα,  ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτου ολοκληρωμένου heavy rock δίσκου τους με τίτλο "Herencia On The Road". Το συγκρότημα έχει επιροές από Sabbath, Kyuss, Monster Magnet, μια heavy rock band στο Kamini Cafe-Bar στον ομώνυμο πεζόδρομο της Πάργας.
Το Ντουέτο Κρουστών: Νίκος Καββαδάς Κώστας Κόγκας εμφανίζεται στη συνέχεια στο Island Cafe-bar, στις 22:00.Ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας κατάγονται από την Λευκάδα. Οι εμφανίσεις τους στηρίζονται στον αυτοσχεδιασμό με διάφορα κρουστά όργανα, από νταούλι μέχρι ηλεκτρονικά κρουστά και σε διάφορους ρυθμούς από «καλαματιανό» μέχρι «disco».

Με θέα το νησάκι της Πάργας οι Vice Versa στο Veranda Cafe-bar, στις 23:00 μας ταξιδεύουν παρέα με τη Nina Simone, τη Cesaria Evora και τους Madredeus,τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μάνο Λοΐζο σταματώντας σε με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς με τραγούδια από τον κινηματογράφο, την jazz, το latin αλλά και παραδοσιακά.
Η βραδιά συνεχίζεται στο Sail In Bar με τον Dj M-geo στα decks σε ένα after party για μια Minimal Techn νύχτα.

Κυριακή 21 Ιουνίου
Την δεύτερη ημέρα γιορτής η Μουσική γεμίζει τις παραλίες, τις πλατείες, τα café-bar και το κάστρο της Πάργας. Μουσικές όλων των ειδών – από παραδοσιακή μέχρι jazz,swing ακόμη και μουσική από την Ινδία θα πλημμυρίσουν με ήχους την Πάργα.

Στην Παραλία Σαρακήνικου τα “Andere Obst” -  Άλλα Φρούτα με την Νικολέττα Αναστασίου, Resalto Καφέ-Μεζεδοπωλείο, Ώρα έναρξης 15:00

Τα Άλλα Φρούτα  είναι μια κομπανία,  μια  μουσική παρέα που κινείται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή της Πάργας, παίζοντας σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και στέκια της περιοχής -και όχι μόνο- με ένα ελληνικό ρεπερτόριο που ξεκινάει   από το παλιό ρεμπέτικο του Βαμβακάρη, περνάει από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, κυρίως την Ηπειρώτικη και φτάνει   μέχρι της  σύγχρονες δημιουργίες των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα και άλλων.

Η  Νικολέττα Αναστασίου, τραγουδά  “Τραγούδια με Δύναμη”. Γεννήθηκε στην Ήπειρο και  έμαθε να τραγουδά στην ανοιχτή θάλασσα και στους αγρούς και έτσι συνεχίζει να ασκείται. Σπούδασε κοινωνική εργασία, θέατρο και τραγούδι ενώ μελετά τραγούδια και φωνές ‘ρίζας’, από την Ελλάδα και τον κόσμο, τον ήχο των ελληνικών γραμμάτων σε σχέση με τη φωνή και την προσωδία της αρχαίας τραγωδίας.

Ένα μαγευτικό απόγευμα στην Παραλία του Βάλτου στις 18:00 και συγκεκριμένα στο Parga Beach Hotel υπόσχονται οι Diminuita & the Swing Trio που θα κινηθούν στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club, πάνω σε διασκευές των D.Reinhardt-S.Grapelli, αλλά και άλλων συνθετών της ίδιας εποχής, καθώς και σε νέες δικές του συνθέσεις. Έμφαση δίνεται στο φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, χωρίς επιπρόσθετες  ηχητικές παρεμβάσεις.
Τον πρώτο λόγο όμως, έχει η αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ. Από τον Νοέμβριο του ’08, το σχήμα συνεργάζεται με τον βιολιστή Damian Dudu, Ρουμάνο στην καταγωγή,ο οποίος συνδυάζει άριστα την υψηλή δεξιοτεχνία με έναν βαθύ συναισθηματισμό.

Στο Κάστρο της ΠΑΡΓΑΣ στο La Parga Cafe-bar η βραδιά ανήκει στην «Παραδοσιακή Κομπανία Γιώργου Μπέλλου» μία από τις λίγες πλέον παραδοσιακές κομπανίες της Ηπείρου και την παράσταση Οι Φλογέρες της Ηπείρου. Είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από την νέα γενιά μουσικών στα Γιάννενα, που έχουν ως συνειδητή επιλογή την μελέτη και απόδοση της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από τη βιωματική εμπειρία και την συμμετοχή στον κύκλο της ζωής (γάμος, βάφτιση, πανηγύρι). Η εκδήλωση ξεκινά στις 22:00

Στην Αγιά  και συγκεκριμένα στην πλατεία του γραφικού χωριού Αγιά οι Ακριόνιοι, παραδοσιακή ορχήστρα Δημοτικής & λαϊκής μουσικής με ειδίκευση στα γλέντια θα παίξουν όπως έπαιζαν τα παλιά χρόνια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πραγματικά αυθεντικά ελληνική. Δημιουργήθηκαν στην Πάργα το 1993 και και το όνομα τους – Ακριόνιοι- παραπέμπει στην άκρη του Ιονίου. Η ορχήστρα έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με επώνυμους μουσικούς. Έχει πάρει μέρος σε μεγάλες εκδηλώσεις στην Ελβετία, στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα κ.α.,

Η Κεντρική σκηνή στην Άγκυρα – Πόντε (μώλος) Πάργας με ένα Music Mix πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες ξεκινά στις  20:00 με την μουσική παράσταση του Ωδείου Πολυρυθμία «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι», μια παράσταση μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά της κας. Θάλειας Παπαγγελή σε μουσική Νικόλα Τσαφταρίδη. Στην παράσταση θα συμμετέχουν 10 παιδιά ηλικίας 5-6 ετών που θα παίζουν κρουστά όργανα, θα τραγουδούν και θα χορεύουν με την συνοδεία ηλεκτρικού πιάνου.

 «Κλασσική Μουσική? Συναρπαστική μουσική!» Αποφασισμένες να καταρρίψουν το μύθο : κλασσική μουσική = βαρετή μουσική οι κυρίες Όλγα Καφάσλα και Σοφία Κυριάκη στο πιάνο και το φλάουτο, θα περιηγηθούν στην ιστορία της Δυτικής Λόγια μουσικής, θα δώσουν πληροφορίες για τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα,  και θα συνοδεύσουν με ακουστικά παραδείγματα, μουσικά κομμάτια για φλάουτο και πιάνο.

Η παράσταση Κλασσικής Ινδικης Μουσικής των Γιώργου Ευαγγέλου (Pakhavaj) & Noriko Furukawa (bansuri) είναι ένα μουσικό πέρασμα από το Θιβέτ και τη Μογγολία, στην αίσθηση  Ινδίας, στα Αραβικά κουρδίσματα και καταλήγει στους ρυθμούς της Μεσογείου. Με λίγα λόγια, World Music!

Ο Γιώργος Ευαγγέλου Ινδικό τύμπανο  (Pakhavaj) μετά από πολύχρονες σπουδές στο Βαρανάσι των Ινδιών και η Noriko Furukawa (Μαθήτρια του μεγάλου Hariprsad Chaurasia), Ινδικό ξύλινο Φλάουτο (bansuri) είναι ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος SUR.
Επιστροφή στα δικά μας με τον Πασχάλη Σκάρπο & τις Δημοτικές πεντατονικές αρμονίες και  Παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου.

Ο Πασχάλης Σκάρπος έιναι ένας νέος μουσικός της Πάργας που από μικρό παιδί μαγεύτηκε από την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική. Στα 9 του χρόνια ο πατέρας του του χάρισε ένα κλαρίνο, και από τότε δεν το έχει αποχωριστεί. Έχει παίξει με όλους τους μεγάλους ηπειρώτες μουσικούς όπως τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Δαμο, τον Σταύρο Καψάλη. Πιστεύει ότι το κλαρίνο, μαζι με την τζαζ και την κλασσική είναι τα πιό άρτια ακούσματα. Μαζί με το γκρουπ του θα παρουσιάσει Δημοτικές Πεντατονικές Αρμονίες.

•    Silver & the Hidden Cash   
Οι Silver & the Hidden Cash είναι μία δεκαμελής μπάντα που παίζει αμερικανική φολκ με ροκ, πανκ και κάντρι επιρροές. Το συγκρότημα σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 στα Γιάννενα. Το ρεπερτόριο τους χαρακτηρίζεται από την αμερικανική φολκ παράδοση (Stanley Brothers, Pete Seeger, Johnny Cash, Dixie Chicks κ.α.). Η μπάντα συνδυάζει τον παραδοσιακό αμερικανικό ήχο με πιο σκληρούς ροκ και πανκ ρυθμούς, Το αποτέλεσμα είναι ένας ιδιότυπος ήχος όπου κυριαρχούν οι κιθάρες, το μπάντζο, αλλά και το επιθετικό και ελαφρώς πιο άγριο rhythm section.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ κλείνει στα μπαράκια της παραλίας της Πάργας με After events τα μεσάνυχτα : Στο Camares Club ο Dj Chrizino και  dj So, οι δυο Παργινοί djs με πολύ κέφι και πολύ αγάπη για την μουσική θα παίζουν σε RnB kai House ρυθμούς στο πιό παλιό Club της πόλης..

Ο Dj Chevy στο Veranda Bar - Club στο closing party της γιορτής μας μεταφέρει σε μια άλλη ατμόσφαιρα με ήχους ηλεκτρονικούς και tech house, μεθυστικές μελωδίες και πολύ ρυθμό. Με συνεργασίες από το 2002 με τον Mr. Statik (Immigrant, Karloff, Octapus) , τους  ‘The Pins’ (booking agency/ party team) και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs U-Matic, Plus Soda, Luv, Motel, Zoo, Loop, Yoga Bala, Soul-stereo, Miroir, Club 22, El Barrio, Fetisch, Danza, Playback, Wunderbar, Dekko, Fuzz live, K44 bar, Cavo Paradiso (Myconos), Casablanca (Santorini), Copla (Lefkada) Posh (Volos),  καθώς και στο Synch Festival ('05-'08), στην Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής ’06, ’07, ‘08, το Earthdance festival ’07, ’08 αλλά και με τους: Felix da Housecat, Umek, John Aquaviva, Kiki, Miss Yetti, Phill Hartnoll (Orbital), Pete Gooding, Chris Fortier, Swayzak, Luomo, DJ Pierre, Maurice Fulton etc. θα τον ακούσουμε να παίζει nu-disco, electronic funk, ήχους που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν την underground dance floors της Ευρώπης.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

  • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

  • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
  • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
  • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
  • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
  • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

  • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
  • Εποχιακή απασχόληση
  • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.